------------------------------- Sitemizde lütfen yorum atarken ahlaki kuralları göz önünde bulundurarak yorum atalım... ----------------------------------- Sitemize kayıt olmanıza gerek yoktur... ---------------------------------- Yeni yazarlar aranmaktadır... ------------------------------- Sitemiz artık Googlede... ---------------------------- turkleroyun@hotmail.com' dan bana ulaşın..

19 Temmuz 2011 Salı

Joanne Greenberg-Sana Gül Bahçesi Vadetmedim

İ
Joanne Greenberg
çine doğduğu dünyanın kurumlarıyla bağdaşmayı öğrenemeyen iletişimsizliğin karanlığında yaşayan on altı yaşındaki bir genç kızın öyküsü...

Sana Gül Bahçesi Vadetmedim deliliğin resmi tanımıyla akıl hastalığının öyküsü: Deborah kimlik kavramını yitirip içine kapanmış zengin düşlemi ve mizah duygusuyla yarattığı kendi düşsel dünyasına sığınmıştır. İki dünyanın çatışmaya başlaması Deborah'ın akıl hastanesine "düşme"sine neden olur. Bundan sonra hastaneleri doktorları vb. kurumlarıyla toplumun "kurtarma operasyonu" başlar.Greenberg'in kendi yaşamından yola çıkarak yazdığı bu kitap "akıl hastalarının gizleri" üzerine pek çok ipucu taşırken toplumun yerleşik değer yargılarına çarpıcı bir eleştiri de getiriyor böylece "normal" kavramını sorgulamaya götürüyor bizi.

Hiç yorum yok: