------------------------------- Sitemizde lütfen yorum atarken ahlaki kuralları göz önünde bulundurarak yorum atalım... ----------------------------------- Sitemize kayıt olmanıza gerek yoktur... ---------------------------------- Yeni yazarlar aranmaktadır... ------------------------------- Sitemiz artık Googlede... ---------------------------- turkleroyun@hotmail.com' dan bana ulaşın..

21 Temmuz 2011 Perşembe

Lord Loren Soth

LORD LOREN SOTH
Lord Loren Soth (Ölüm Şövalyesi – Death Knight)
Lord Soth’un adıyla bilinen ölüm şövalyesinin gerçek adı Loren Soth’dur. Lord ünvanını Gül Şövalyesi olduğunda ve Dargaard Kalesi efendisi olduğunda almıştır. Bir Solamniya Şövalyesi iken bir çok kahramanlıklar yapmış ve bir çok yardıma muhtaç kişiye yardım etmiştir. Soth’un amcaları da Solamniya Şövalyesidir. Babası Solamniya Şövalyesi olmamasına rağmen yine de saygı duyulan bir adamdır.
Lord Soth’un babasının saygı duyulmayacak tek hareketi başka bir kadından bir kız bir de erkek çocuğu olmasıydı. Lord Soth’un bu üvey iki kardeşi çok geçmeden Soth’un en yakın dostu ve hizmetkarı Caradoc tarafından öldürülmüştür.
Lord Soth Dargaard Kalesinin inşasının bitiminden kısa süre sonra Korinne adında genç bir bayanla evlenmiştir. Kendisine hizmet eden 13 şövalyesi, karısı ve hizmetkarları ile bu kalede yaşamını sürdürmektedir. Hayatı çok güzel giden Soth karısının kendisine bir çocuk veremeyeceğini anladığında yıkılmıştır. Kabuslarında sürekli bir erkek çocuğu olduğunu görmektedir.
Günün birinde Soth ve 6 şövalye Palanthas’taki yıllık şövalyelerin buluşmasına doğru at sürerken bir grup Elf kadınına saldıran bir grup Ogre ile karşılaşırlar. Soth ve şövalyeleri Elf kadınları ogrelerin elinden kurtarırlar. Bu sırada Soth Isolde adında çok güzel bir Elf kızına aşık olur. Kızın yaraları çok ciddi değildir. Soth bunu bilmesine rağmen; diğer şövalyeler Palanthas’a giderken, Isolde’yi Dargaard Kalesi’ne iyileştirmek için götürür. Soth Isolde’nin daha uzun kalmasını ister ve Isolde yakışıklı ve güçlü şövalyenin bu isteğini kıramaz.
Bir gün evdeki hizmetçilerden biri (Mirrel) Isolde ve Soth’u öpüşürken görür ve Korinne’ye haber verir. Bu olaydan sonra Korinne ve Mirrel çok yakın arkadaş olurlar ve Mirrel Korinne’nin özel hizmetkarı olur. Kıskançlık krizine tutulan Korinne dünyaya getireceği bir çocuğun Soth’u geri kazanmak anlamına geleceğini biliyordu. Korinne, Vingaard Kalesi Lordu olan kuzenine bir mesaj gönderir ve Soth’u çağırmasını ister. Soth kaleden ayrıldığında Korinne ve hizmetçisi Mirrel bir cadıya gidip ona bir bebek vermesini isterler. Cadı büyüyü yapar fakat Korinne’ye doğuracağı bebeğin sağlığının Soth’un inancına bağlı olduğunu söyler. Korinne’nin hamileliği döneminde Soth, Isolde ile çok güzel vakit geçirir ve Korinne’nin hamileliğine inanmaz. Korinne doğurduğunda bebek farklıdır. Bir elinin olması gereken yerde iki el, öbür kolunun uzantısında bir ayak vardır. Çocuk tam bir ucube olarak dünyaya gelmiştir. Bu olaydan sonra Lord Soth Korinne’yi ve bebeği öldürmüştür. (Bir söylentiye göre Caradoc’a öldürttüğü de söylenir.) Bu dönemde Isolde Soth’tan hamiledir ve Lord Soth Isolde’ye, Korinne’nin ve bebeğinin ölümünün sebebini ölümcül bir hastalık olarak anlatmıştır. Isolde’nin hamileliğinin altıncı ayında Isolde ve Soth Dargaard Kalesinde evlenirler. Evlilikten kısa süre sonra Peradur adını koydukları çocukları doğar. Doğumdan sonra Mirrel Kaleyi terk eder ve Palanthas’a gider.
Mirrel Palanthas’a gittikten sonra olanları Şövalyelik Yüksek Konsey’ine anlatır ve Konsey Soth’u hemen Palanthas’a çağırır. Palanthas’ta yargılanan Lord Soth cinayetten dolayı suçlu bulunur ve idam edilmek üzere hapsedilir. Soth’a sadık 13 şövalyesi Soth’u hapishaneden kurtarır ve Dargaard Kalesi’ne götürürler. Şövalyelik Yüksek Konseyi de oradan ayrılmaması halinde yaşamasına izin verir.
Şövalyelikten dışlanmasından dolayı Soth çok üzülür. Bir gece Isolde Tanrıça Mishakal’dan bir mesaj alır. Eğer Soth kendini Tanrılara eş koşan ve kendini Tanrı ilan eden Istar’daki Kralrahip’i öldürüp Afet’i engellerse tekrar onurunu ve gururunu geri kazanacaktır. Soth bu görevinin ne kadar zor olduğunu bilir. Hatta bu görev sırasında ölebilir ama ölürse bile şerefli bir görevde öleceğini bildiğinden bunu kabul eder.
Lord Soth Istar’a doğru atını sürerken üç tane Elf kadını ile karşılaşır. Isolde’yi kıskanan bu Elfler Soth’a Isolde’nin kendisini ölüme gönderdiğini ve Soth öldüğünde Isolde’nin başka erkeklerle daha rahat beraber olabileceğini söylerler. Çılgına dönen Soth görevi bırakıp Dargaard Kalesine geri döner. Dargaard Kalesine geri döndüğü sırada Afet gerçekleşir. Tanrılar Istar’ın üzerine yanan bir dağ fırlatmışlardır. Bütün Krynn büyük bir vahşete sahne olur. Istar denizin dibine çöker ve sarsıntılardan dolayı Ansalon kıtasında da bir çok yerde yıkımlar oluşmuştur. Dargaard Kalesinde kandırıldığını anlayan Soth Isolde’yi ve çocuğunu yanan Dargaard Kalesi içerisinde bırakarak onları ölüme terkeder.
Tanrılar tarafından büyük bir lanete maruz kalan Lord Soth bir Ölüm Şövalyesi, yardımcısı olan 13 şövalye İskelet Savaşçılar, onu kandıran Elf kadınlar da sonsuza kadar Dargaard Kalesi içinde çığlıklar atacak olan Banşiler haline gelirler. Lord Soth sonsuza kadar Afet’te ölen insanların çektiği acıyı çekmekle ve sonsuza kadar Ölüm Şövalyesi olarak yaşamakla lanetlenmiştir.
Lord Loren Soth Mızrak Savaşı zamanında Mavi Ejderha Ordusu Yüceefendisi Kitiara ile anlaşma yapmıştır ve Mızrak Savaşında ona yardım etmiştir. Ayrıca bu dönemde Kitiara’ya hayatının sonuna kadar devam edecek bir aşkla bağlanmıştır.
Lord Soth canlıların kanını donduran ve yankılı bir sesle konuşur. Görünüşü bir Kender’i bile korkutabilir. Kararmış bir Gül Şövalyesi zırhı ve miğferi takar. Bu nedenle ona Kara Gül Şövalyesi denir. Soth günlük hayatında genellikle Solamniya Şövalyelerinin Yemin ve Düsturuna bağlıdır. Yaptığı savaşlarda bile atsız birine atla, silahsız birine silahla saldırmamıştır.
Soth bir Ölüm Şövalyesi haline geldikten sonra Krynn üzerinde en çok korkulan düşmanlardan biri haline gelmiştir.
Daha sona Ravenloft’un sisleri tarafından Krynn’den alınan Lord Soth. Ravenloft diyarında önce Straht Von Zarovich’in diyarı Barovia’ya gelmiş daha sonra ise kendi toprakları olan Sithicus’a geçmiştir. Nedragaard (Dargaard olmayan anlamına gelmektedir) kalesinde Banshee hizmetkarları ve ona sadık ölü askerleriyle Sithicus’a hükmetmiş ve bu dönemde de Kitiara’nın ruhunu aramaya devam etmiştir. Ravenloft diyarında çok uzun süre hüküm sürmeyen Lord Loren Soth yaptıklarının acısını çektikten sonra Krynn topraklarına geri dönmüştür
Bu yazılar sizin romanlarda seçinleriniz içindir...

Hiç yorum yok: