------------------------------- Sitemizde lütfen yorum atarken ahlaki kuralları göz önünde bulundurarak yorum atalım... ----------------------------------- Sitemize kayıt olmanıza gerek yoktur... ---------------------------------- Yeni yazarlar aranmaktadır... ------------------------------- Sitemiz artık Googlede... ---------------------------- turkleroyun@hotmail.com' dan bana ulaşın..

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Işık Bahçeleri - Amin Maalouf

Gerçek çok şey isteyen bir sevgilidir, hiçbir ihaneti kabul etmez,bütün hıncın ona yönelik, yaşamının bütün anları ona aittir..
....Sofuların tekdüze dünyasında yalnızlıktan başka sığınak var mıdır?
.....Şu dünya üzerindedaha hafif ol, bastırmadan yürü, sert hareketlerden kaçın,ne ağaçları öldür ne çiçekleri!Toprağı işliyormuş gibi yap ama onu yaralama, okşamakla yetin.Başkaları avaz avaz bağırırken dudaklarını kıpırdat ama bağırma.........
..........Gerçekte çoğunluk yoktur.Bir sürü adam dört mevsim boyunca en saçma şeylere inanır, sayıları inandıklarını haklı gösterir mi?
....Dünya bilgelerden vazgeçmişse,bilgeler de dünyayı terkederler.O Zaman dünya yalnız kalır ve yalnızlığın acısını çeker...
........Yaşam bir borçlar zinciri , bir hesaplaşma dizisidir.Borç alçakça veya soyluca ödenebilir ama mutlaka ödenmesi gerekir.
...En katı müminde bile kuşku vardır ve en koyu inançsızlıkta itiraf edilmemiş bir umut!Ahiret ile karşılaştıklarında insanlar sadece rollerini yaparlar , ortak inançları bedenlerindeki yorgunlukta yazılıdır .Bundan sonra gelen katlanmadır.
IŞIK BAHÇELERİ GÖNLÜ TOK OLANLARA AİTTİR..

Hiç yorum yok: