------------------------------- Sitemizde lütfen yorum atarken ahlaki kuralları göz önünde bulundurarak yorum atalım... ----------------------------------- Sitemize kayıt olmanıza gerek yoktur... ---------------------------------- Yeni yazarlar aranmaktadır... ------------------------------- Sitemiz artık Googlede... ---------------------------- turkleroyun@hotmail.com' dan bana ulaşın..

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Vladimir Bartol - Alamut

İnsanların mutluluk ,aşk, sevinç olarak adlandırdıkları şeylerin hepsinin yanlış faraziyeler üzerine kurulu, yanlış hesapların bir birikimi olduğunu keşfeden herkes, kalbinde sadece bir boşluk bulacaktır.Bu serserilikten kurtulmanın yegane yolu ise ,kendisinin ve başkalarının hayatlarıyla kumar oynamaktır.
........Sarhoşmusun , aşık mısın ?sevin öyleyse,
Sevgi ve şarap seni mutlu mu ediyor?zülme sakın.
Bizim halimiz ne mi olacak?dert etme
Sen nesin? bunu asla bilemeyeceksin.öyleyse sağlığına.(Ö.Hayyam)
.....Çöldeki aç bir çakal,kafesteki tıkabasa tok bir aslandan daha mutludur.....
.....Kitleler herzaman belirsizlikten korkarlar, buyüzden açık bir yalanı, ulaşılmaz olan gerçeklere yeğ tutarlar.Hele bu yalanlar ne kadar ulvi ve yüksek olurlarsa değerleri de o kadar artar..Kitlelere peygamberlik etmek isteyen birisi onlara anababaların çocuklarına davrandığı gibi davranmalıdır.Masallar ve boş hayallerle beslemelidir onları....Bu nedenle gerçek bilgeler ,herzaman kitlelerden uzak durmayı yeğlerler...Ö.Hayyam
.....Tahsilin gençliğe , eğlencenin de yaşlılığa ihtiyacı vardır...
Kalp gülümseyen bir çehre arar
Kol ise kadehe doğru uzanır....
.....Bir grubun bilinç seviyesi ne kadar düşük ise onu harekete geçiren fanatiklik okadar büyük olur....

Hiç yorum yok: